Savcılıktan telefon dinleme talebi

Savcılık hangi durumlarda telefon dinler?

Bir suç dolayısıyla yapılan soruşturma ve kovuşturmada, suç işlendiğine ilişkin somut delillere dayanan kuvvetli şüphe sebeplerinin varlığı ve başka suretle delil elde edilmesi imkânının bulunmaması durumunda, hâkim veya gecikmesinde sakınca bulunan hâllerde Cumhuriyet savcısının kararıyla şüpheli veya sanığın …

Savcilik karari olmadan telefon dinlenir mi?

Savcılık veya Hakim Kararı Şartı: Şüpheli veya sanığın telekomünikasyon yoluyla yaptığı iletişimin denetlenmesi tedbiri, soruşturma aşamasında hâkim veya gecikmesinde sakınca bulunan hâllerde Cumhuriyet savcısı, kovuşturma aşamasında davaya bakan mahkemenin kararı ile uygulanır.

Telefon dinlemesi savcılığa nasıl verilir?

Savcılık dinlemesine karar verilen kişi için mahkemeye başvurur. Gecikmesinde sakınca bulunan hallerde savcı, hakim kararı olmadan 24 saat süresince izin verebilir. Bu sürede mahkeme kararı alınması gerekir yoksa tedbir derhal kaldırılır. Dinleme kararı çıkınca, yazılı olarak emniyete bildirilir.

Telefon dinlemeyi kim yapar?

Yasal dinlemelerde yetkili kurum Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB). … Mahkeme, savcılık veya kolluk amiri yasal bir dinleme kararını TİB'e ve dinlemeyi yapacak kurumlara bildiriyor. • Dinlemeyi yapabilecek kurumlar ise MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı.

Telefon takibi hangi durumlarda yapılır?

Ceza Hukukunda Hangi Suçlarda Telefon Dinlenebilir

  • Göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti (madde 79, 80) ile organ veya doku ticareti (madde 91)
  • Kasten öldürme (madde 81, 82, 83),
  • İşkence (madde 94, 95),
  • Cinsel saldırı (birinci fıkra hariç, madde 102),
  • Çocukların cinsel istismarı (madde 103),

Herkesin telefonu dinlenir mi?

Evet, herkes dinleniyor. Cep telefonları sürekli sinyal verdiği için sahibi 24 saat dinleniyor ve tabii ki fişleniyor. Bu dinleme, hukuk tanımaz istihbaratçılar tarafından yapılıyorsa, mesela 10 yıl boyunca nokta nokta, dakika dakika nereye gittiğiniz ve kimlerle görüştüğünüz biliniyor.

Telefon dinlemeleri delil olur mu?

Özetleyecek olursak, iletişimin içeriği yani konuşma kayıtları ve mesaj metinleri gibi hususları dinlemek, kayıt altına almak mahkeme kararı olmadan suç teşkil eder. … Konuşma ve mesaj içerikleri iletişime taraf olanlar tarafından kayıt altına alınabilir, delil olarak kullanılabilir.