Ev kiralarken nelere dikkat edilmeli

Kiraya çıkarken nelere dikkat etmeli?

Kiracı ve kiralayanın adresi, T.C. kimlik numarası net ve hatasız bir biçimde sözleşmede bulunmalıdır. Yıllık ve aylık kira bedeli, kira bedelinin hangi tarihlerde ödeneceği net ibareler ile belirtilmelidir. Kiralanan ile teslim edilen demirbaşlar da kira sözleşmesinde muhakkak yer almalıdır.

Emlakçı kira sözleşmesi imzalayabilir mi?

Yargıtay 13. Hukuk Dairesi'nden emlakçıların alım satım komisyonuyla alakalı emsal nitelikte bir karar geldi. Emlakçıyla yapılan sözleşmelerde mülk sahibinin imzasının olma şartı aranmıyor. Sözleşmenin geçerlilik şartı yazılı olarak yapılmış olması. Mülk sahibi imzalamasa da komisyon ödemek zorunda.

Ev kira kontratı nasıl yapılır?

Ev kiralamak için gayrimenkul sahibi ve kiracı arasında kira kontratı imzalanır. Bu kontratta kiracının yerine getirmesi gereken şartlar ve sahip olduğu haklar yer alır. Söz konusu şartlardan birisi de kira bedeli maddesidir. Kiranın aylık ve 1 senelik bedeli olmak üzere 2 madde yer alır.

Ev kiralarken ne imzalanır?

Fakat sözleşmenin geçerli olması için hem kiracının hem de ev sahibinin adının soyadının yazılı olması, T.C. kimlik numaralarının bulunması, ıslak imzalarının yer alması gerekiyor. Kira sözleşmesi içerisinde bir kira güvence bedeli bulunabilir. Bu da depozito olarak adlandırılıyor.

Emlakcilar kira sözleşmesi nden para alir mi?

Eğer alıcı ve satıcı arasında bir anlaşmaya varıldıysa emlakçıya ödenecek toplam bedeli sadece alıcı da ödeyebilir. Kiralama işlemlerinde ise -aksi bir anlaşma yoksa- emlakçı hizmet bedeli yeni kiracı tarafından ödenir.

Kira kontratını kim imzalar?

Peki, kira kontratını kim imzalayabilir? Kira kontratını imzalamada yetki, mal sahibi ile kiracısında oluyor. Taşınmaz malın sahibi ile kiracı yetkisini vekalet ile bir başkasına verebiliyor. Ancak 18 yaşını doldurmayanlar, ayırt etme gücüne sahip olmayanlar ve kısıtlılar kira sözleşmesine taraf olamıyor.

Kira sözleşmesi hangi durumlarda geçersizdir?

İki kişi arasında yapılan bir anlaşmadır. İki taraf da bu sözleşmeyi imzaladığı anda sözleşme geçerlilik kazanmış oluyor. … Ancak kontratı mülk sahibi dışında biri imzalamış ise ve mülk sahibi bu durumu kabul etmiyorsa kira sözleşmesi geçersiz oluyor. Ancak mülk sahibi kabul ettiği sürece sözleşme geçerli oluyor.