Besi danasına nasıl bakılır

Besiye alınan sığırlar ya kapalı ahırlarda veya etrafı uygun şekilde çevrili açıkta beslenir ya da meradan yararlanarak besi yapılır. Bunlar bir arada da uygulanabilir. Besi sığırları tek tek ya da topluca yemlenirler. Günde iki veya üç kez yemleme yapılır.

Besi danası günlük kaç kilo yem yer?

Bir besi hayvanı günde canlı ağırlığının % 2.5'i kadar kuru madde tüketir. Yani 200 kg ağırlığındaki hayvan bir günde 5 kg, 500 kg ağırlığındaki 12.5 kg kuru madde tüketmelidir.

Besi için hangi ırk?

BESİ PERFORMANSI: YERLİ IRK. Yerli sığır ırkları: Doğu Anadolu Kırmızısı, Güney Anadolu Kırmızısı, Yerli Kara ve Boz Irk. Canlı ağırlık kazancı en uygun olanı Doğu Anadolu Kırmızısı'dır. Yerli ırklarımızda günlük CA artışı 700-800 gramı aşmamaktadır.

Besi ineği nasıl beslenir?

İşletmeye yeni gelmiş hayvanların yemliklerinde 1. gün orta kaliteli ve sınırlı miktarda kuru ot bulundurulmalıdır. Kuru ot ile 1 kg'a kadar kesif yem de konabilir. 2. gün aynı yemlemeye devam edilebilir. 3. günde kesif yem miktarı 2 kg'a çıkarılabilir.

Besi dana ne kadar yem yer?

Bir ineğin günde tüketeceği kaba yem miktarı canlı ağırlığının % 2,5 ila 4,5 u kadardır. Günlük silaj yemi tüketiminin 30- 35 kg ;ı aşmamasına dikkat edilmelidir. Günlük kesif yem miktarı ise vücut ağırlığının % 2-3ü kadardır. İneklerin doğumdan sonra başlayan laktasyon dönemi 285-305 gün sürer.

Besi hayvanı nasıl beslenmeli?

Pratik olarak besi başında % 70 kaba , % 30 kesif yem, daha sonraları % 30 kaba, % 70 kesif yem, semirtme döneminde % 10-15 kaba, %85-90 kesif yem verilmesi gerekir. Yaş pancar posası kullanılıyorsa canlı ağırlığın % 5'ini geçmemelidir.

1 dana günde kaç kilo yem yer?

Yani sağmal inekler için 100 kg canlı ağırlık için 5-6 kg silajın veridiği varsayılarak ortalama 20 kg/gün silaj, 4 kg kaliteli kuru kaba yem (k.ot,k.yonca, v.s) verildiğinde Yaşama payı dışında yaklaşık 8 litre/gün süt'e göre hesaplama yapılabileceği dana ve düveler için yaklaşık ortalama 5-6 kg/gün silaj, 2 kg/gün

En iyi besi sığırı hangisi?

Angus ırkını önemli kılan en önemli özellik etinin kalitesidir. Amerika birleşik devletlerinde etçi sığır ırklarının çoğunluğunu angus sığırları oluşturmaktadır. Çünkü diğer etçi ırklarına göre angus ırkı daha kaliteli et üretimine olanak verir.